Na našich pultoch môžeme nájsť dva tipy masiel. Jedno je prírodné a to druhé margarínové maslo. Ktoré je ale to pravé a dobre maslo ? Každý si vyberá to čo mu chutí, ale. Nie vždy sú všetky masla také zdravé ako si naozaj myslíme. Predstavte si že máte margarínové a obyčajne maslo pred sebou. Položíte si otázku, ktoré je dobré ? To z vyšším tukom, či prírodné.

kostky másla
» Dobré masla spoznáme tak že sa vyrábajú prírodnou cestou. Teda od prvého spracovania mlieka a smotany. Dobré a kvalitné masla obsahujú nasýtené mastné kyseliny, vitamíny, vápnik a mnohé ďalšie faktory. I keď sa margaríny vyrábajú rovnakou cestou ako prírodné masla, majú niečo čo ľuďom môže poškodiť zdravie. Margaríny sú čiastočne prírodné ale aj umelé. Sú pridávané do nich látky ktoré poškodzujú zdravie človeka.

Človeka niekedy láka samotná cena masla. Dobré masla sa predávajú za väčšiu cena z práve preto ľudia siahajú po lacnejších. Ľuďom by nemalo byť jedno ako masla konzumujeme. Mali by sme sa zamyslieť nad tým či chceme jesť tukové masla ktoré môže neskôr viesť k nadmernému konzumu tuku, alebo si radšej dáme práve maslo ktoré je zdravšie a napomáha nám ku lepšiemu životu. Ak teda chceme jesť zdravo mali by sme si vyberať prírodné maslo. No toho je na trhu malo a ľudia siahajú po inej možnosti.
žluté máslo
» Všetko to ale začína od prvotného spracovania masla. Ak sú zle podmienky na farmách, nie len že to ohrozuje dodávku mlieka a mliečnych výrobkov ale aj masla, či smotany. Niektorý farmári nemajú technológie ktoré by mali zabezpečiť zdravšie produkty a masla vyrábajú ešte starým dobrým spôsobom. No to sa im nepáčilo, a práve preto je dobrého masla na trhu veľmi málo alebo skoro vôbec.

Ako som už spomenul ľudia aj vďaka tomu, siahajú po nezdravších maslách. Umelé masla majú vysoký vplyv na ľudský organizmus a nie len že môžu viesť ku obezite ale môže aj vážne poškodiť zdravie človeka.